joi, 6 decembrie 2012

CENACLUL LUMINĂ LINĂ ÎN RECITAL

   ÎN RUŞI, AU COLINDAT ROMÂNII!



  La orele dimineţii, în frumoasa zi de sărbătoare a Sfântului Ierarh Nicolae, Cenaclul Lumină Lină a pornit din nou la drum. O zi plină, cu un program foarte încărcat, nu mai puţin de două concerte, în două localităţi diferite: Ruşi şi Copşa Mică. 

  
La ora 11, după Sfânta Liturghie de Hram, membrii cenaclului au fost invitaţi să se exprime, în Sala Căminului Cultural. Gazdă bună şi primitoare a fost Părintele Ioan Mănişor şi parohienii sfinţiei sale. Sala a fost pregătită ca de sărbătoare, cu o masă încărcată şi cu oameni ospitalieri. Am început cu colindul: "Deschide uşa creştine!", apoi a urmat un scurt recital al lui Vlad Părău. 

Cristian şi Nelu au fost mai activi ca niciodată, "confiscând" microfonul timp de aproape 15 minute, în aplauzele deschise şi tonice ale tuturor celor prezenţi. Pentru prima dată, Vlăduţ a cântat "Clopotul reîntregrii", iar mai apoi, conducătorul cenaclului a făcut un apel deschis celor din sală ca să trăiască cu mai mult suflet mesjul naţional al cântecului de 1 Decembrie. Punct lovit şi punct ochit... Sala a reacţionat şi atmosfera sărbătorească a erupt ca lava unui vulcan. Au urmat alte colinzi şi cântece frumoase.
   
  Să mai reţinem şi felul plăcut şi cald în care Andrei Lazăr a interpretat în premieră colindul "Afară ninge liniştit", iar "Galbenă gutuie" a fost cântată de Cristina şi secundată pe alte două voci de ceilalţi membri ai cenaclului. A sunat deosebit şi sala a reacţionat cu entuziasm.


Ne-am fi oprit aici, dar sătenii din Ruşi nu ne-au lăsat. Rând pe rând, reprezentanţi ai gazdelor noastre au urcat pe şcenă şi s-au exprimat în mod frumos, cu colinde locale şi urări de bucurie. Într-un târziu ne-am despărţit, evident ca prieteni buni şi ne-am grăbit să plecăm spre Copşa Mică. Ştefan, Mihai, Magda, Ana şi toţi ceilalţi pomeniţi s-au alăturat microbuzului condus de Nea Vasile şi astfel  am plecat mai departe, bucuroşi că ne-am făcut încă o dată datoria şi am lăsat în urmă emoţii sfinte şi gânduri pline de har.