marți, 11 decembrie 2012

ÎN ATENŢIA ORGANIZATORILOR DE CONCERTE, A PREOŢILOR ŞI A PRIETENILOR CENACLULUI!

 
PE SCAUNELE JERTFIRII DE SINE CINE SE AŞEAZĂ??? 
Dat fiind faptul că, în ultima vreme există un entuziasm deosebit din partea organizatorilor în ceea ce priveşte prezenţa Cenaclului Lumină Lină, ne vedem nevoiţi să atragem atenţia celor ce ne doresc la concertele lor că posibilităţile noastre de deplasare sunt foarte limitate şi în general precare. Astfel:

1. Cenaclul Lumină Lină nu beneficiază de un sponsor permanent care să asigure deplasările la concerte.
2. Firma AMBIENT ne oferă o frumoasă susţinere, plătind microbuzul doar pentru anumite destinaţii, şi numai la concertele din zona dânşilor de interes comercial. Vă dăm şi un exemplu, din ultimile concerte, doar la două am beneficiat de microbuz AMBIENT. 
3. Părintele Cătălin susţine cu ultimile puteri, plata carburantului la marea majoritate a concertelor. De asemenea, unii dintre membrii cenaclului sunt plătiţi pentru prezenţa lor la concert.

4. La unele concerte nu s-a putut face o legătură firească între colegii de cenaclu, deoarece mulţi sunt condiţionaţi de serviciul lor, de obligaţii familiare şi interesele personale. Astfel, spiritul misionar şi filantropic are mult de suferit şi ne este greu să cerem oamenilor să se dedice 100% slujirii misionare. În acest sens, Părintele Cătălin încearcă să ofere un model de "renunţări", el însuşi sacrificându-şi o parte importantă din programul spiritual, duminical şi din obligaţiile personale faţă de credincioşii  din Sibiu. 
5. Există o fluctuaţie în recitalurile memrilor cenaclului şi o lipsă evidentă de sincronizare, datorită faptului că echipa se schimbă mereu şi nu există un lot de minim şapte-opt persoane care să asigure desfăşurarea în bune condiţiuni a concertelor. 
6. Preoţii şi organizatorii se limitează la o masă, care uneori depăşeşte nevoile noastre.  Apreciind totuşi jerta lor, considerăm că e nevoie de mai multă atenţie pe viitor, mai ales pentru că, un concert al Cenaclului Lumină Lină poate fi comparat, vorba Părintelui Lazăr din Cioceni cu "cinci ani de misiune al unui preot în parohie "

7. Anul viitor vom fi puşi în situaţia de a găsi un sponsor permanent sau de a renunţa la anumite deplasări. 
8. De asemenea,începînd cu anul viitor vom reface 80% din echipa cenaclului, renunţând la cei care vin doar ocazional, cu probleme de comunicare şi la cei care nu depăşesc un procentaj de prezenţă de minim 60% la concerte. Cu părere de rău pentru talentul lor, pentru unii e poate chiar ultimul tren de a-şi exersa public talentul, dar jertfa nu se poate face condiţionat şi în funcţii de repere biografice. E nevoie de mai multă implicare a tuturor, de disciplină de fier, de repetiţii permanente şi de interes comun pentru a găsi şi ei soluţii practice de sponsorizare a cenaclului. Marea majoritate, deşi unii sint oameni titraţi, nici nu-şi pun problema de a căuta soluţii limpezi pentru viitorul cenaclului, lăsându-se în seama flerului conducătorului cenaclului şi punând uneori toată povara pe umerii sfinţiei sale.
 De exemplu, anul acesta doar un singur membru al cenaclului a organizat pe banii săi o deplasare şi un concert (nefructificat), restul memebrilor dând impresia că parcă şi aşa e prea mult ceea ce fac dânşii pentru cenaclu, adică faptul că vin şi cântă. Ori acest lucru ne dă mult de gândit.
9. Depalasarea de sâmbătă de la Cioceni-Ploieşti şi Mateiaş se va face de asemenea fără nici un sponsor, dar va fi făcută cu orice preţ, dat fiind oamenii minunaţi la care ne deplasăm.
10. Aşteptăm soluţii şi ajutorul dumneavoastră. 
COMITETUL DE ORGANIZARE ŞI MANAGERIAT AL CENACLULUI LUMINĂ LINĂ!

-comunicat citit, corectat şi aprobat spre publicare de Părintele Cătălin-