marți, 8 ianuarie 2013

MAICA DOMNULUI VINE JOI, ORA 12, LA SIBIU!


REVENIM PE BLOG CU MAICA DOMNULUI ÎMPREUNĂ!!!
   Ar fi prea frumos! Este de fapt frumos, atunci când Maica Domnului vine la noi. Într-o icoană, într-un suflet, într-o vorbă frumoasă. Şi ce greu ne este să o primim. Pentru că, suntem grei la inimă şi pentru că nu avem prea multe variante de iubire. Ne-am obişnuit să fim comozi duhovniceşte. Una să zicem, alta să facem. Să plângem în liturghii, să ne smerim la spovedanii, să ne trezim lamentându-ne zi şi noapte de „răul lumii”. Dar fără a face noi înşine ceva în loc…
   Vine Măicuţa la Sibiu. Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea de la Mânăstirea Mihai Vodă soseşte să ne dăruiască viaţă bună. Să punem un nou început de existenţă. Să ne adune de pe unde ne-am risipit fiecare, din case, din basme duhovniceşti, din iluzii angelice. Să ne aducă cu picioarele de pe pământ şi să ne spună: „Aici e casa voastră!”
   Mă gândesc să-i spun ceva frumos Măicuţei, când va veni din nou la noi. Ca o gazdă care nu şi-a uitat recunoştinţa. Cu puterea harului care curge atât de lin în fiecare început de an. Mă gândesc chiar să-i cer lucruri imposibile sau poate măcar puţină normalitate, la tot ceea ce mă înconjoară.      Mă gândesc să-i spun să mai topească orgoliile umane, să mai tempereze „înălţările” celor care se cred mai buni decât îngerii, să mai „taie” din indiferenţa bisericească a acestui popor. Să ne lasă să fim simplii şi curaţi, calzi în raporturile interumane şi profunzi, lângă focul blând al unei vetre strămoşeşti, în care bunicul, bunica, mama, tata şi toţi duhovniceştii noştrii fraţi să fie din nou împreună.
Te aşteptăm cu drag Măicuţă! Hai mai repede, că ne este tare frig!
PĂRINTELE CĂTĂLIN DUMITREAN

PROGRAM VENIREA ICOANEI ÎNDRUMĂTOAREA ŞI A SFINTELOR MOAŞTE:
JOI 10 IANUARIE:  ZIUA I
Ora 12 Întâmpinarea Icoanei la Benzinăria LUKOIL Şelimbăr (pot fi prezenţi toţi cei ce au un mijloc detransport)
12.15  sosirea icoanei pe strada Dealului.
12.30 PARACLISUL ICOANEI
13-18 Citirea continuă de acatiste închinate Maicii Domnului.
18 VECERNIA
19 PROCESIUNE CU ICOANA
20-24 CITIRE ACATISTE
24 Miezonoptica
00-8.00 citire paraclise, acatiste, psaltire.
SĂ NE ADUCEM AMINTE:
VIZUALIZAŢI MAI JOS UN MIC FILM
ICOANA ÎNDRUMĂTOAREA LA SIBIU ÎN 2012