joi, 13 iunie 2013

REPETIȚII, ȘI O STARE DE SPIRIT FRUMOASĂ!


Cenaclul Lumină Lină s-a reunit în această seară, spre a discuta câteva repere de viitor. De la bun început părintele Cătălin a reamintit colegilor săi, că urmează un sfârșit de sezon încărcat cu două concerte de vârf: Avrig și Sibiu. Apoi s-a amintit că a fost perfectat un important concert patriotic la Roșia Montana, mai precis la Casa de Cultură din orașul minier Baia de Arieș, loc al tragediei naționale, în care străinii ne vânează fără scrupule averea națională. Se va merge în spirit misionar și patriotic.
  Părintele Cătălin a cerut membrilor cenaclului să-și spună părerea vizavi de desfășurarea
ultimului concert, aducând ca argument de înnoire și câteva sugestii interesante venite de la prietenii cenaclului, aceia care ne scriu prin email. S-a mers totuși pe principiul spontaneității la fața locului, mai ales că planurile mari nu au fost nicodată ușor de pus în practică atunci când ne-am întâlnit direct cu publicul, mai ales că cenaclul nostru nu trebuie confundat cu o mișcare religioasă de tip "neo-ortodox", așa cum așteaptă să ne claseze cei ce nu ne iubesc, și mai ales pentru faptul că fiecare public este foarte diferit și uneori chiar destul de amorțit în repere seculare. Părintele Cătălin a mulțumit tuturor pentru aceste sugestii și a promis o linie de echilibru pentru concertele cenaclului, prioritară rămânând în opinia sa linia patriotică, accesul spre literatura și creația română și evident că și spre valorile muzicale ale credinței, cheile vitale ale rezistenței neamului și Bisericii.  
  S-a cerut ca să fie căutați și alți oameni talentați, dornici de a cânta în cenaclu, echipa având nevoie de câteva retușuri și de încă maxim două-trei persoane cu voce și cu talent instrumental. În acest context a fost prezentată și cu bucurie primită ca nouă membră a cenaclului Cristina Baca, o folkistă cu voce deosebit de pătrunzătoare și plină de entuziasm liric. Toți cei prezenți i-au urat bun venit, prietenie și cale lungă pe drumurile misionare ale Cenaclului Lumină Lină.
  Să mai remarcăm că micuța Ana a pregătit un cântec scris ieri de Părintele Cătălin. Iată și versurile:
BALADA MICII SINGURĂTĂȚI
REFREN
Da, da, da; da, da, da
La speranță spuneți: Da!
Nu, nu, nu; nu, nu, nu,
Oameni nu mai spuneți: Nu!

Nu vă cer mai mult în lume,
Doar un drept de a fi cu voi,
Altceva nu pot a spune,
Vreau iubirea înapoi.

Văd doar certuri, despărțire,
Boli și-n semenii cei tari,
Cer iubire, dau iubire,
Pentru oamenii cei mari.

Maica Domnului miloasă,
Tu ce ai avut un prunc,
Dă-mi o vorbă mai duioasă,
Cum în inimi să ajung.

Să le spun celor cu vină,,
Ca-au uitat de Dumnezeu,
Că și-au stins a lor  lumină
Dreptul de a iubi mereu.

Și te rog Iisuse sfinte,
Eu nu-ți cer decât atât,
Dă-mi măcar câte-un părinte,
Să-mi mai țină de urât.

 Deci, pe duminică la Avrig!