duminică, 15 septembrie 2013

A REÎNVIAT NEAMUL LA HĂDĂRENI!

CENACLUL LUMINĂ LINĂ ÎN CONCERT:

Hădăreni

Ceas al redeșteptării naționale sau “Am aproape 80  de ani, dar acum pot să mor liniștită”. O astfel de afirmație, ca și multe altele asemenea s-au auzit astăzi la Hădăreni, locul în care parcă a fost rebotezat românismul cu aghiasma cântecelor patriotice și cu slujirea Cenaclului Lumină Lină.
LA SOSIRE...
Ora 9
Cenaclul intră în localitatea Hădăreni. Pe strada principală zeci de oameni se îndreaptă spre Biserică. Se simte o atmosferă de mare sărbătoare, de parcă am retrăi laolaltă,într-o singură zi,1Decembrie și Duminica Sfintelor Paști.
Ora 9.15 
   Intrăm în sfânta biserică. Unii colegi descarcă aparatura din dotarea tehnică,alții se așează în strană pentru a da răspunsurile liturgice. Părintele Nicolae și doamna preoteasă Rodica, doi români minunați, ne așteptau cu emoție, făcând mare risipă de ospitalitate pentru ca lucrurile să iasă bine. Au reușit, au fost la înălțime și le-am simțit fidelitatea față de ortodoxie.
Ora 10.30 
   Concertul începe cu ceva emoții. Pentru prima data în ultimii ani este luat curentul în comună, o ispită care însă nu are puterea ca să ne descurajeze. De fapt, intervenția domnului primar la Uzina Electrică face ca în curând situația să se remedieze.
CENACLUL, LA TREABA, PENTRU NEAM

   Așadar, pornim la treabă, fără sonorizare, dar plini de elan: PREASFÂNTĂ MAICĂ ȘI FECIOARĂ…și apar primele lacrimi. Sunt semn că va fi un mare concert.,,

      Fetele intră în rol, Adina, Andreea, Mihaela și noi intonăm cântecele: VINO ÎN RAI, CUVINE-SE SĂ TE FERICIM, MĂICUȚA E NUMAI IUBIRE... 
   Lumea adoră o astfel de prestație și valuri de voci vin peste noi. Simțim o mare iubire pentru Maica Domnului.

   În spatele nostru cântă Părintele Nicolae, Părintele Protopop Ilie Bucur, care a venit din Sîrmaș, lansându-și cu acestă ocazie și divina carte REFLECȚII SUFLETEȘTI. 
  Ana, mezina noastră înflăcărează atmosfera, cu dreptul de a spune mereu  “DA” speranței, iar Cristina cântă cu o siguranță deosebită “TREI SFERTURI ÎN CER”… 
La fel și Andreea, cu voce caldă, emoționează inimile și concertul prinde a avea aripi sublime…
PUBLIC MINUNAT, MULT ȘI FRUMOS
Ora 11.15 
Vine curentul… Și propunem spre înflăcărare cântecul TU ARDEAL! De acum totul devine ireal… Acel, acum pot să mor, e pe deplin justificat... Oamenii se ridică ca la un semnal în picioare, dar fără a fi provocați și cântă… 

Se cântă divin… Cântă pentru Ardeal… Cântă pentru toții morții și vii noștrii. Ce mai, e totul grandios. Părintele Ilie e fericit, Părintele Nicolae parcă e fascinat, iar lumea ne copleșește. Ne simțim acasă. În adevărata Românie...
Urmeaă alte și alte cântece: CAPUL DE LA TORDA-cântat în lacrimi, CÂNTECUL LUI ȘTEFAN CEL MARE, TRECEȚI BATALIOANE ROMÂNE CARPAȚII etc. Andrei și Alexandru îi simt transfigurați. Nu știu nici eu de unde găsesc atâtea resurse umane sau supraumane pentru a se dărui idealului national.
Părintele Nicolae, Părintele Ilie și un primar iubitor de neeam!
   Ora 12,30 
Concertul se încheie. Lumea vine să se închine la Icoană. Mai cântăm totuși câteva pricesne. Pentru Maica Domnului… Numai și numai pentru ea. 
   Urmează despărțirea de oameni, mulțumirile calde ale Părintelui Nicolae, inima bătând cu putere a doamnei preotese Rodica, care a și filmat tot concertul, vorbele înălțătoare ale Părintelui Ilie Bucur, un om care ne-a cerut să continuam, să nu oprim niciodată această legendă reală, Cenaclul Lumină Lină.

GALA 200 A CENACLULUI LA SĂRMAȘ!
ACESTA  E CENACLUL LUMINĂ LINĂ!
   Și, ca un prolog, la invitația Părintelui Ilie Bucur, GALA 200 al Cenaclului va avea loc la ȘĂRMAȘ ÎN 10 NOIEMBRIE. 

DECI, MINUNAT, REȚINEȚI: GALA 200 LA ȘĂRMAȘU!  VA FI O SPLENDOARE!

Minunat, ne-am dorit să mergem într-un loc încercat de istorie și plin de românism. Iată că visul ni se va împlini. Din mila și ocrotirea Maicii Domnului!