duminică, 8 septembrie 2013

NAȘTEREA MAICII DOMNULUI BUCURIA ÎNTREGII LUMI ȘI RUGĂCIUNEA PENTRU SALVAREA ROȘIEI MONTANA

O, sfânta zi de 8 septembrie, în care am prăznuit nașterea bucuriei întregii lumi, și în  Biserica atât de dragă nouă, din curtea spitalului T.B.C. Sfântul Ioan Rusul din Sibiu. O cinstim, O iubim și O preamărim, pe Maica Dumnezeului nostru, prin a cărei naștere durerea s-a schimbat în bucurie pentru tot neamul omenesc.
O, Preasfântă Stăpână, Preacurată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, Maica Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos, cădem înaintea ta și ne rugăm ție Maicii Împăratului, îmblânzește inimile celor răi. Tu, care ești izvorul purtător de viață, pune dragoste puternică în inimile celor care hotăresc soarta Roșiei Montana, întețește în sufletul lor dragostea de neam și de pământul nostru strămoșesc. O, Tu ceea
ce calci puterea demonilor, izbăvește-ne din nevoi, rușinează pe vrăjmașii acestei țări. România este grădina Ta Măicuță Sfântă, nu-i lăsa s-o otrăvească!

O, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare ceea ce ești bucuria tuturor celor necăjiți, dă-le mângâiere locuitorilor Roșiei Montana, și celor din apropiere, vezi sărăcia și necazul lor, nu-i lăsa să fie amăgiți, ajută-le să își găsească service binecuvântate, să înțeleagă diferența dintre a fi sărac sau a nu mai fi deloc. Să înțeleagă, că Dumnezeu i-a lăsat omului să stăpânească un pământ curat, frumos, cu ape binecuvântate.
Auzi-ne Doamne și acum în ziua necazului nostru, pe noi cei ce cădem înaintea icoanei Tale și cu lacrimi te rugăm: Ajută-i Doamne pe toți să înțeleagă, că Roșia Montana merită să trăiască, ea nu este a noastră, nici a lor, ci este a urmașilor, urmașilor noștri!

Monica Armenciu