duminică, 6 octombrie 2013

LECȚIE DE IDENTITATE LA BROȘTENI!

  
    Nelu Ivan începe în forță concertul din Broșteni: DIN ȚARA MOȚILOR NOI AM VENIT! Dar, surpriză pentur toți cei prezenți, le cer colegilor și oamenilor să repete cântecul, convins că atmosfera din sală nua fost la fel de vibrantă ca și cântecul. La a doua repetiție însă cântecul innaripează  și iar concertul poate să înceapă cu adevărat. Atmosfera se încinge. Sute de oameni cântă, cântă din inimă. TU ARDEAL; JURĂM PENTRU ARDEAL și CÂNTEC PENTRU ARDEAL!

   Atmosfera e caldă, blândă, de sărbătoare. Și, ce frumos mai cântă din sală copiii Broștenilor. Cântecele VINO ÎN RAI, CUVINE-SE SĂ FIE și toate celălalte... Cristina colindă cu sala și dă sentința unei existențe care trebuie să privească mai mult spre adevăr: CE FRUMOS E OMUL!
   Apoi, urmează ei. Un moment mai tensionat, la intonarea unor cântece populare neconforme cu vârsta lor, sau de fapt cu nicio vârstă. Le cer ca preot cumpătare și o mai înțeleaptă alegere a repertoriului. Momentul e destul de tensionat, poate chiar delicat, dar nu poate fi altfel... Salvarea vine de la ultimele pricesene ale copiilor, pregătiți, pentru aceastea de doamna preoteasă Dana Piloiu, și momentul se desface mai mult spre pietate...


   Urmează partea a treia, din nou cu membrii cenaclului. Cântă minunat Nelu Ivan. Cassiana și Ana ne sensibilizează profund și ne îmbâlânzesc condiția umană.  Și toți colegii. Adina, Andreea, Mihai, Mihaela, Alexandru, Romică și copiii care au rămas cu noi pe scenă.  E frumos. 

Cântăm RUGA PENTRU PĂRINȚI, iar la final PREA SFÂNTĂ MAICĂ ȘI FECIOARĂ, moment  deosebit, care găsește lumea ridicată în picioare. La Broșteni a fost frumos și înălțător. Poate, vom mai veni...