sâmbătă, 8 februarie 2014

CENACLUL, CA UN ÎNGER AȘTEPTAT!

Ninsorile s-au mai oprit și parcă drumurile noastre tind să devine mai libere... Cenaclul Lumină Lină se pregătește de debutul oficial al sezonului, după amintirea blândă de la Târnava. La 222 de manifestări te poți declara mulțumit... Orice s-ar spune despre noi, oricum ne vor judeca posteritatea, dar un adevăr e cert: Noi am existat! 
M-am gândit mai mult la Maica Domnului și la modul ei delicat în care a fost lângă noi. Cum a dus dânsa suferințele, grijile și izbânzile misionare ale acestui cenaclu. Spre mirarea unora și spre bucuria altora. Ne-a ajutat mult și de aceea am ajuns noi astăzi aici.

Suntem vii și ne pregătim de manifestări deosebite. Ne așteaptă concerte frumoase. Preoții mă sună aproape zilnic ca să venim pe la dânșii. Parcă îl aud pe dragul părinte Gavrilă Roman, cu câtă dragoste mă roagă mereu ca să venim pe la Borșa... În Maramureș... I-am promis că vin, cred că în aprilie... Dar, încă nu vreau să anticipez... Suntem greu de pornit, oamenii din echipă mai au și alte probleme, dar nu ne lăsăm... Și, telefoanele sună... E atât de minunat acest lucru și telefoanele din Mediaș, București, Alba iulia, Apuseni, Făgăraș, Brașov etc... dovedesc faptul că noi reușim să lăsăm har și bună lumină în inimile oamenilor. De fapt, fiecare telefon al preoților începe cam în felul următor: “Oamenii vă așteaptă! Vă rugăm să veniți”…
Despre Facebook încă nu știu ce să zic. Pur și simplu cred că nu e pentru mine. Sunt preot și țin la o anumită linie sobră. Nu vreau să depind de un LIKE sau de judecata unor anonimi, care la adăpostul lașității pot scrie tot ceea ce vor... Și nici de laude nu am nevoie... E smintitor. Dacă găsesc pe cineva să se ocupe de rețea, însă cu plăcere redeschid... E mai practic, e mai eficient, știu... Dar e nevoie de o persoană care să vrea să facă aceste lucruri. Să posteze, să dea LIKURI, să primească likuri...  Mă rog, aștept inițiative. părerea mea v-am spus-o... Eu rămân aici pe blog.

Părintele Cătălin Dumitrean
dumitreancatalin@yahoo.com