duminică, 2 martie 2014

CENACLUL LUMINĂ LINĂ LA CISNĂDIE (226)

A fost frumos... Poate cel mai frumos concert din cele opt susținute de Cenaclul Lumină Lină la Cisnădie. Lume multă, entuziastă, piese noi, atmosferă deschisă, multe cântece de mamă, de frumos, de țară...
Publicul a avut ritm și implicare. Practic încă de la intonarea imnului liturgic LUMINĂ LINĂ, biserica s-a unit într-un singur sens: drumul spre bucurie.   
Au cântat și au recitat minunat și copiii bisericii, bine pregătiți de doamna preoteasă Ucă. La înălțime a fost și Corul Bisericii. Piese noi, oameni noi, coeziune mai bună. Felicitări!
Cenaclul a fost la datorie. Fetițele Ana, Cassiana și Rafaela au deschis cuferele simplității și ale purității, stârnind mare entuzism.Nelu Ivan a propus trei piese noi de excepție. Una dintre ele îmi răsună și acum cu lirism în minte: "Mamă, ochii tăi au iarbă". S-a
trecut și la partea de istorie: "Poporul român, opere complete" "Noi românii nu pierim" și explozia din final, cu cele două cântece de aur: "Treceți batalioane române Carpații"și "Să fie pace în lume". Imnul "Noi" și la final piesa "Căciula"au strânit regretul tuturor celor ce, în număr mare, au făcut din Cisnădie o vatră sigură de ardere a linei noastre lumini. A debutat în Cenaclul Lumină Lină și tănărul Nicolae, cel care a vorbit despre evenghelia zilei și despre iubirea pentru Maica Domnului. Nicolae rămâne de azi membru permanent al cenaclului, având această misiune de a se adresa prin cuvânt frumos oamenilor care ne vor asculta în concertele noastre. Doamne ajută!
Părintele Marius Ucă merită nu doar felicitări, ci și tot respectul nostru. Iar promisiunea că trebuie să ne revedem și a noua oară, cât de curând, sperăm să o onorăm în toamnă. Până atunci, mulțumim Cisnădie!