sâmbătă, 1 martie 2014

SĂ VORBEASCĂ CENACLUL ȘI ȚARA!



 Mâine suntem la Cisnădie. Concertul cu numărul 8 în Cisnădie. Începutul a fost în 2010, în aer liber, în curtea familie Strugar, apoi continuitatea s-a datorat Părintelui Florin Marius Ucă. Un oltean pragmatic. Care nu a așteaptat niciodată refelexiile credincioșilor ca să evalueze potențialul cenaclului. El pur și simplu iubește cenaclul... Și, mâine la ora 17 revenim lângă prieteni adevărați din Cisnădie. 


Am dat știri puține în ultimile zile. La ce folos vorba lungă sau lauda de sine? Noi ne gândim mai mult la neam. Uite, tot mâine încep la Sibiu, de la ora  16 în Piața Mare, protestele pentru salvarea Reoșiei Montana. Aș fi vrut să fiu și acolo. Cu toți cei ce citesc aici, ca să trezesc somnolența cititorilor de internet. Prea mult dormim. Prea mult dăm likuri și fapte concrete prea puține. Ne e frică doar că se termină salamul din firgider și banii de gaz, dar dăm sțara de pomană străinilor. Așa trăim. Ne e frică că-i pierdem pe cei dragi, dar pierdem demnitatea națonală. Facem 100 de calcule până să scriem trei rânduri despre România... Patriotismul e aproape mort în România și neinteresant în diasporă. EURO să avem... Păcat... 
De mâine se lasă postul. Aș vrea să fie pace și să ne iertăm toți, unii pe alții. 
Iar Cenaclul Lumină Lină să meargă mai departe și să nu înceteze ideea de a trezi naționalismul și credința în oameni. Până la capăt. Așa să ne ajute Dumnezeu!
PĂRINTELE CĂTĂLIN
FOTOGRAFIILE DE MAI SUS, SUNT DE LA DIFERITE CONCERTE DESFĂȘURATE ÎN CISNĂDIE