duminică, 22 iunie 2014

La Mediaș, ieri, Cenaclul Lumină Lină a chemat curcubeul... Și, acesta s-a arătat!

Cum ar fi să scriem mereu doar ceea ce este esențial? Poate că, ar trebui ca să începem așa. Ieri la Mediaș, un grup consistent de români, îmbrăcați frumos, cu ia românească, au dăruit eternității, iertați că folosesc acest mare cuvânt „ETERNITATE”, un duh de iubire de neam, într-o seară specială. Pe vasul către veșnicie, la timonă: CENACLUL LUMINĂ LINĂ.


MINUNEA!

Deci: la ora 20 era o ploaie mare. Norii se arătau grei... Lumea se retrăsese pe margini, sub copertinele din jurul Grădinii de Vară. Ne hotărâm ca să fim punctuali, să riscăm și să începem concertul... Zis și făcut... Cântăm din inimă... Și deodată, minune mare... norii sunt alungați de Dumnezeu... Fantastic... Apare curcubeul... Semn de pace și de speranță lină!

Marinari de condiție jertfelnică: Nelu Ivan, Ștefan Ion, Velentin, Florin Loloiu, Cristian Țopea, Andrei Lazăr, Alexandru Dănilă, Sorin Popa, Romică Harșany, Mihai Doda. Adică formula completă și din ce în ce mai tradițională a cenaclului nostru.

Atmosfera: Încăracată de emoție națională. Un amestec de evlavie creștină (aș putea spune chiar și de mare bun simț) și de cinstire a obârșiilor noastre naționale. Cântece care au stârnit lumea la cântec, la aplauze, la iubire de țară. Cântece în care Dumnezeu nu a lipsit și nu avea cum să lipsească. Inimi frumoase și pline de duh românesc.

Organizarea: Am avut tot ce ne trebuia. Nelu Ivan și Cristina Pustai, au făcut toate eforturile spre a ne simți bine și “acasă”.
Medieșenii: Ca de obicei aprinși. Dacă nu ar fi plouat ar mai fi venit cu siguranță mai mulți. Nu au fost zeci, au fost sute, unii în fața scenei, alții pe scaune în lateral, dar toți au participat cu bucurie la concert.   

Ce a rămas după concert? Cred că multe semne de admirație și de lumină sufletească. Mai ales că și maestrul Grigore Leșe a fost atât de aproape de noi.
Concertul a început pe ploaie, dar la cinci minute după ce am început a cânta, s-a întâmplat minunea: A VENIT CURCUBEUL!

Am promis că scriem doar ceea ce este esențial. Nu de alta, dar ca să citiți și voi totul până la capăt și să simțiți că inima noastră, a cenacliștilor, este încă plină de duh liniștit. Mediașul a însemnat ieri: România eternă și o posibilă Românie viitoare!
Mulțumim Mediaș!