miercuri, 6 august 2014

CINCI ANI DE SUBLIM, 5 ANI ALĂTURI DE CENACLUL LUMINĂ LINĂ


Binecuvîntată zi de 4 August 2014, pentru toţi credincioşii, toţi prietenii cenaclului care am participat la aceste evenimente minunate. Au fost sărbătoriţi copiii care au participat la atelierele crestine de vacanţă, ne-am bucurat să le admirăm si să le cumpărăm iconiţele şi toate obiectele făcute de mânuţele lor timp de o lună la Biserica Sf.Ioan Iacob Românul, am celebrat 5 ani de existenţă a Cenaclului Lumină Lină, Înainteprăznuirea zilei Sf.Ioan Iacob Românul, dar înaintea tuturor am cinstit-O pe Maica Domnului închinȃndu-ne Sfintei Icoane făcătoare de minuni. O cât de frumos I-a cântat părintele Petru! câte lacrimi, ce fiori, nu sunt cuvinte mari, e adevărul. Aproape imposibil să reuşeşti să transpui în cuvinte măreţia unui astfel de concert. Mereu suntem uimiţi noi cei din public, de capacitatea acestor oameni de a se dărui, totul cu o naturaleţe şi o simplitate demne de toată admiraţia. Acompaniamentul, sonorizarea, au completat sublim fiecare melodie. Prestaţia fiecărui membru al Cenaclului Lumină Lină a fost la mare înălţime; au reaprins ca de fiecare dată candela iubirii. Am asistat la o minune… aş vrea ca şi ei să se fi simţit la fel de fericiţi pe cât am fost noi, cei care îi admirăm şi le respectăm munca. De aceea părintele Cătălin Dumitrean a înfiinţat acest cenaclu, pe care-l susţine ca pe un “altar” de cultură, fiind conştient de necesitatea, de importanţa şi continuitatea neamului în istorie, cu responsabilitate pentru darul libertăţii şi harul creator. Cultura ne oferă identitatea românească, iar cultul bisericesc ne dă identitatea creştină. Astfel au fost învatati şi copiii ca in biserică se păstrează prin cult identitatea creştină, într-o atmosferă caldă şi plină de dragoste. Binecuvântăm acest eveniment care pune în valoare prin cântec  identitatea ortodoxiei şi a neamului nostru românesc. Membrii Cenaclului Lumină Lină cu modestia caracteristică aduc prinos spiritualităţii româneşti, Sf.Ioan Iacob Românul, dar mai ales Maicii Domnului. Ei ştiu că fiecare român poate contribui la păstrarea culturii naţionale, având totodată şansa de a crea opere culturale. Aşa ne vrea Dumnezeu, împreună- creatori cu El şi doreşte să ne cultivăm sufletele cântând pricesne, aceste ode închinate Lui Dumnezeu, aceste cântece de mulţumire aduse Maicii Domnului, interpretate cu o sensibilitate rară. E tot ce poate fi mai frumos, să vezi, să auzi şi să simţi cu inima.
         Iată, oamenii Lui Dumnezeu îşi împlinesc încă o dată vocaţia. Maica Domnului veghează acest cenaclu înfiintat si coordonat de Părintele Cătălin Dumitrean.
         Cenaclul Lumină Lină realizează un lucru de mare importanţă, îi uneşte pe oameni înaintea Lui Dumnezeu, cu dragoste, cu mesajul special al muzicii sacre, dăruindu-se cu acea răbdare care luminează până-n adâncul sufletului.

Au fost apreciaţi de toţi cei prezenţi şi recompensaţi cu ropote de aplauze.
Mulţumim Lui Dumnezeu pentru toate! Mulţumim părintelui Cătălin Dumitrean şi tuturor celor care au făcut posibil acest minunat eveniment!


Monica Armenciu