miercuri, 7 ianuarie 2015

DESPRE EREZIA YOGA, DEPEEK OMUL DIAVOLULUI ȘI FITNESUL DE DIMINEAȚĂ (I)

FRICA, OCCIDENTUL ȘI EVADARE ÎN FICȚIUNE
  Frica- spunea Edgar Poe- este un sentiment pe care oamenii vor să-l tăriască atunci când se știu cel mai în siguranță. Iar, de vreo câteva decenii încoace, Occidentul se plictisește tot mai puternic, ca să-și trăiască viața banală, mai ales de când l-a alungat pe Iisus Hristos din viața sa privată. Sex, consum de droguri, timp liber în spații obscure-numite cluburi, violență, prostituție, plictiseală stranie, depresii repetate, iată câteva din clișeele cotidianului în care s-a aruncat cetățeanul occidental. După moartea epocii romantice cu ai săi eroi și după punerea sfinților la naftalină, Occidentul a căutat să născocească senzații tari absolut urgente pentru a crede că viața mai are ceva interesant, născând în secolul XIX romanul polițist, iar mai apoi pe cel fantastic, obicei care a degenerat la sfârșit de secol XX și început de mileniu trei, în cinematografie cu genul super-ficționar, aceste îmbinări de SF și eroism,  în care normalul devine în același timp apocaliptic și delirant.

  Leneș în a căuta valorile absolute, model imitat mai nou de românul amator de viață trăită sub copertina fadă a Mallurilor, viața se simplifică pe zi ce trece.  Modul spiritual de existență, dorința de a te pune bine cu Dumnezeu, nu mai este idealizată și dorită, atâta vreme cât ea înseamnă în primul rând  Cruce, iar Iisus Hristos, tinde să devină pentru cea mai mare masă a cetățenilor americani sau europeni un personaj de-a dreptul frustrant și incomod. În orice caz, El este un ghimpe, despre care, unii spun că, ai săi adepți (preoți, călugări, credincioși) nu știu să zâmbească, și să promită lucruri lumești,așa precum o face personajul de tablă ieftină, Dalai Lama, care propune oamenilor un amestec de patimă și spiritualitate, eliberarea de politicienii autocrați, și alte deziderate umaniste, fapt pentru care budismul devine din ce în ce mai mult o toană religioasă plauzibilă pentru omul de astăzi.


 YOGA – SAU CÂND PATIMA  POATE DEVENI RELIGIE
   Exercițiile spirituale ale indienilor, ar fi pentru unii religia viitorului, sau cel puțin așa spun corifeii diavolilor, care se freacă pe mâini, în sfrâșit destul de liniștiți , gândindu-se că au găsit o modalitate ieftină de a intra în sufletul omului. Cu alte cuvinte, după ce europeanul se întrece neoficial în competiții slim-food (mese cât mai dese la restaurante), după ce își spoliază trupul cu alcool, tutun și droguri, își asumă la fix tentația curei yoghine, care, cică fără a te osândi vreun păcat slăbiciune îți oferă o rețetă parțială de dezintoxicare și de întâlnire cu ”energiile cosmice mântuitoare”- în fapt cu lucrările energetice ale diavolilor. Ceva de genul, ai băut, nu-i nimic  fă o oră de exerciții de respirație yoga și îți va fi bine, ai consumat droguri, nu-i nimic aleargă prin marile parcuri și descarcă-ți energia negativă, ai abuzat de sex, nu-i iarăși nimic, rostește preț de câteva ore o mantră și totul va fi perfect, putând să o iei de la capăt din locul de unde ai plecat.

Curentele orientale atrag tot mai mulți cetățeni plictisiți de propria lor existență banală și mai ales de o viață care nu le-a oferit fericirea visată. Îmbinarea exerciților fizice, cu așa-zisa întărire a sinelui, este noua găselniță a oamenilor care vor să iasă din fibrilația insucceselor personale prin astfel de metode, ce stupid cred transfiguratoare din punct de vedere existențial.
                    
ERORILE DE LA  MICUL DEJUN
                     Rețeta de succes a omului modern ar putea suna cam așa:
-          Dimineața trezirea pe muzică forte, câteva exerciții fizice amestecate cu un mic dejun cerealier- care este mai nou de inspirație asiatică, adică iluzionându-te cu falsa credință că energiile stau îmbulzite în paletele crocante de FITNESS NESTLE, sau în bolurile din care savurezi gusturi de papaya, ananas, cocos etc...
-          Și pentru ca totul să ducă spre India, chiar și iaurtul are numele Yogurt- literă Y care te apropie de exercițiile Yoga, cele care promit din nou cu emfază energizarea ta.,,
-          Cerealele integrale și fulgii înveliți în diferite glazuri, au schimbat delirant micul dejun tradițional al românului, care începea cu o cană de lapte de casă, cu biscuiții cei simplii și cu câteva bucățele de pâine unse cu o dulceață sau un unt autohton.
-          Fabulația cu studiile despre energizare, cu creșterea unor copiii superdotați din punct de vedere al sănătății, s-a văzut că este o minciună tocmai în această generație de prunci, care numai sănătoși nu sunt, nici din punct de vedere al imunității, nici din punctul de vedere al psihicului.
 Mai degrabă, copiii de astăzi sunt foarte energizați în apucături ciudate, în îndărătnicii și rele obiceiuri. Iar generația de părinți care a împrumutat acest obicei occidental, este cea care pendulează între vârstele de 25-45 de ani, adică exact tinerii care de două decenii au depopulat biserica și modul ortodox de viață.
-          Copiii de astăzi nu mai iau apă sfințită la plecarea spre școală, nu mai sunt unși de părinți cu sfântul mir, nu se mai închină la ieșirea din casă și nu mai spun nicio rugăciune a dimineții. Ei înșiși, imită ceea ce au văzut la părinții lor, plecări intempestive din domiciliu, obiceiuri laice de mic dejun împrunutate din filmele americane, ticuri de mișcare a mâinilor, a mușchilor feței, a mersului prin casă – copiate 100% din astfel de filme, și până la urmă nici vorbă de evlavie sau alte gesturi  crșetine.

DEMONUL CU FAȚĂ UMANĂ- DEPEEK CHOPRA

  La Halewood, există un perosnaj pe numele lui Depeek Chopra, un fel de guru al marilor vdete, artiști și artiste, demon personalizat, în anturajul căruia se înșurubează multe din VIP-urile care fascinează pe pasionații de cinematografie, vedete care, după o producție reușită, în timpul lor așa-zis liber, vor să-i pună în aplicare toate  principiile așa-zis revoluționare.
  
SUNTEM ZEI-CONȘTIINȚE PURE
 Ce spune de fapt acest agent al duhurilor necurate, și vă citez doar o mică învățătură din fabulațiile sale:  
„În stare esențială, noi oamenii suntem conștință pură, iar această conștiință este esența noastră spirituală”.

În traducere, sau mai pe înțelesul tuturor, Depeek Chopra, împreună cu toți adepții săi, afirmă faptul că nu Iisus Hristos guvernează în om, că El de fapt nici nu există prin Cer, sau faptul că de fapt nu Dumnezeu ne  trimite  “chipul” Său în structura noastră psiho-somatică, ci noi înșine avem de undeva, din neant probabil, propria divinitate... Incredibil! Cu alte cuvinte suntem zei. Deppek și a sa yoga, sau ale sale exerciții spirituale, au viclenia de a nu le cere personajelor care-l adoră, să spunem artiștilor, să nu mai curvească în filme, ci să curvească dar să se înscrie în circuitul spiritualității sale, și mai ales pe cele 7 legi universale inventate de DepeeK, din care una spune că prin ale sale exerciíi spirituale“ corpul nostru se va uni cu corpul universal, iar mintea noastră cu mintea universală”. Vedeți, unde e de fapt demonicul în aceste învățături,unde  nici vorbă de Dumnezeul cel Treimic, de persoanele Tatăl, Fiul și Sfântul Duh… Se vorbește de o MINTE PURĂ UNIVERSALĂ, nu de Sfânta Treime, nu de har, ci doar de energiile(despre care nu se știe ce sunt și cine le-a creat) dar care, chipurile,  prin respirație și ținere a corpului în anumite poziții de yoga va aduce DESĂVÂRȘIREA…

   Simplificarea mântuirii este nerozia tuturor acestor amăgitori, care nu mai vorbesc de păcat, ci doar de o energizare fără limite... Și oare, cum ar putea ei ca să vorbească de păcat, când, în opinia lor, omul iată-l un ca un zeu, care se unește atât de tandru, desăvârșit și fără de vină cu Zeul-eul universal.  
Deci:
Posedații patimilor au permisiunea să se înroleze foarte ușor în ceata îngerilor. Omul monden nu trebuie decât ca să aplice, pe carnetul de funcțiuni al vieții așa-zis moderne, câteva moduri de gesturi relaxante, să facă yoga, să se detașeze de frică prin trăirea senzațiilor tari, prin ieșiea în natură( atenție și la naturism, care tinde să devine la rândul său o erezie-și vom explica altă data de ce), să colinde parcurile de distracții, să-și mențină silueta prin abonanmentul de la o sală de fitness, eventuală să se hrănească cu ovăzul și legumele sau cu fructele exotice din Asia, și astfel să evadeze din precar și banalitate. Iată paradisul și mistica cea nouă a lumii de astăzi.
  
   Depeek Chopra nu cere adepțiilor săi nicio asceză de dragul biruinței asupra păcatului, asemenea nevoitorilor creștini. Ascezele lacto-vegetarianismului, impus de Depeek și de toți adepții orientalismelor, sunt de fapt moduri de a câștiga ani de viață pe pământ și niciunul în Împărăția Cerurilor… ÎMPĂRĂȚIE în care ei nici nu cred… El simplifică totul, îți cere să accepți totul în viață, fapte, evenimente, dureri, bucurii, păcate, patimi, fără rezereve, fără mustrări de conștiință, fără lupte interioare., la care adaugă că: “Universul ne arată că decizia luată prin intuiție, e cea mai perfectă”. 
   De unde să mai știe bietul Chopra că intuițile pot fi gânduri diavolești, care se infiltrează în noi și ne pot duce pe drumul păcatului? Ce folos ar mai avea duhovnicii pe care să îi cercetezi atunci când ai vreo astfel de “intuiție”? Nu, tu nu  mai ai nevoie de ei, ci doar de tine însuți. Ești zeu și intuiția ta primă este garanția 100% a biruinței.Menirea vieții noastre-spune acest guru- este să ne aflăm propriul Eu… Adică, exact ceea ce ne învață patristica ortodoxă ca să disprețuim mai mult, Eul, nu ca loc al sălășluirii Duhului Sfânt, ci ca loc al slavei deșarte, al așa-ziselor tale calități și, de fapt, al atâtor alte păcate grele…
  Finalul învățăturilor lui Depeek Chopra este un amestec de erezie și stupoare ateistă. Nici vorbă de Dumnezeu ca Persoană, doar de Eul-Univers, un fel de masă amorfă de energii cu care se unește bietul tău Eul-Spirit. El concluzionează: 
“Fii convins că universul va găsi o metodă de a-ți îndeplini orice dorință”. De acum demonismul sau luceferismul este evident. În fapt, același lucru îl propune și Satan, să-ți urmezi instinctele și să te lași în seama hazardului. Să-ți trăiești viața și să crezi că tot ceea ce faci este important. Să devii tu însuți un Zeu, așa cum Satan însuși l-a parasit pe Dumnezeu spre a deveni el Stăpânul Universului. Poate chiar Eul Universal…(va urma)

MATERIALUL de mai sus se va regăsi într-o viitoare carte a Părintelui Cătălin DESPRE ALUNGAREA ȘI REÎNTOARCEREA LUI HRISTOS DIN ISTORIE