luni, 6 aprilie 2015

LUNI: 600 de răni- prima meditație la Săptămâna Mare

Imagini pentru crucea DomnuluiImagini pentru giulgiul din torinoSe spune că rănile Mântuitorului au fost vreo 600.  Iar înălțimea sa a fost de 1,81 m. Așa mărturisesc cercetătorii Giulgiului de la Torino, răspunzând direct și indirect contra unor teze alarmist-demonică, provenită din lumea atee, conformă căreia Iisus Hristos nici nu ar fi murit până la urmă de moarte bună, ci doar ar fi fost într-o stare de comă, adică un fel letargie trupească, la jumătatea distanțe între moarte și inconștiență.
Iisus însă a murit după 6 ore, sfâșiat efectiv de aceste sute de răni.
O altă informație interesantă și poate neîntâmplătoare, demonstrată și ea, arată că de la Templu la Golgota sunt tot 600 de metri.
Imagini pentru crucea DomnuluiImagini pentru crucea DomnuluiAcum, la început de Săptămână Mare, mi-e milă de toți acești necredincioși și de cât de mult îi chinuie diavolul ca să se opună realismului crucii și de fapt mântuirii. Ce au ei oare cu Iisus Hristos? Ce au ei cu religia și cu dreptul omului la o viață mai superioară? De fapt, nu au nimic de câștigat... Ba da, ei cred că, lovind în Iisus Hristos o să-i suprime învățătura și adepții. Adică, ceva de genul, dacă demonstrăm că Iisus a fost un fals, s-a terminat cu morala creștină. Putem fuma, putem desfrâna în fel și chip, putem invidia, putem să nu ne iertăm vrăjmașul, putem să bem, să avem vile, mașini mari, copii cu tatuaje, libertate la farduri și droguri pe săturate.
Imagini pentru citate despre cruce
Dar Iisus se încăpățânează să existe. Și minunile plecate din credința în El sunt tot mai multe. Sfinții fac vindecări. Icoanele plâng. Duhovnicii sunt singurii oameni din lume care liniștesc sufletele cu adevărat, iar Biserica oferă cu iubire Euharistie, pocăință și Iubire...

Rănile Domnului au fost vreo 600... Multe... Prea multe... Moartea sa a fost reală... Dar nimeni nu a putu opri Învierea!