marți, 14 iulie 2015

Hrana pentru suflet

Dragi prieteni ai blogului și mai ales, dragi iubitori ai predicilor Părintelui Cătălin, avem o bucurie pentru dumneavoastră. Cu ajutor de la Dumnezeu, reușim să vă oferim spre ascultare, cea mai recentă predică a părintelui Cătălin Dumitrean, rostită - vineri 10 iulie 2015 - după Taina Sfântului Maslu, la Biserica Sfântul Ioan Iacob Românul.

...Cum poți să-i zici „RĂULUI” că e „BINE”, la nivel oficial??... și-apoi să te declari o țară creștină, să mai vii și să vorbești de Iisus Hristos. Această lume pendulează în nehotărâre.”

...Trebuie să formăm o societate creștină care să reacționeze la greutățile care vor veni. Repet: în numele crucii – cu iubire! Putem lupta contra răului, rugându-ne.”

...Vă dați seama ce rol a avut Maica Domnului? A determinat pe Dumnezeu să se coboare pe pământ, să se smerească.... Ea, Maica Smereniei, Umilința Umilințelor... Îl determină pe Fiul lui Dumnezeu, care are TOT UNIVERSUL și TOATĂ PUTEREA, să vină pe o planetă micuță din univers - Planeta Pământ - să se facă la fel ca noi, ba chiar și mai mic... un omuleț pe planetă, El DUMNEZEU. Ce smerenie... N-a venit ca un împărat cu slavă, cu îngerii...”

(extrase din predică)

Să fie de folos sufletesc!