sâmbătă, 15 august 2015

RAIUL ÎNCEPE LA ȘIRIOARA! O ZI ȘI O SEARĂ DE VIS!

ORA 13
Șirioara. Sfântă Mărie mare. O zi cu totul specială în viața cenaclului. Două manifestări într-o singură zi. Mai mult două recitaluri dedicate special Maicii Domnului. Și o ambianță
patriarhală incredibilă. Aseară când am ajuns aici, am fost din nou poftiți cu multă ospitalitate. Obosiți după un drum lung, ne-am gândit mereu la spusele Părintelui Radu: Mâine va fi ceva deosebit... Și așa a fost...

Acum revin de la Sfânta Liturghie și le momentul nostru de dialog muzical cu credincioșii Șirioarei. Rețin corul copiilor pregătiți cu multă delicatețe de doamna preoteasă Ana... DE LA MARGINI O APOSTOLI- a fost provocarea lor, intonându-ne superb o binecunoscută priceasnă. I-am privit cu drag și am intrat și noi în hora iubirii de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Cu emoție Nelu Ivan a cântat fără chitară ,acompaniat doar de orgă, divina piesă SUB O SALCIE PLETOASĂ. Parcă am simțit tot trupul ridicat la cer, iar Romică nu a vrut să fie mai prejos și a ne-a dăruit un cântec de vis: PREAMILOSTIVĂ MAICĂ. Glasuri calde și binecuvântate, inimi de români puse în slujba neamului și a Bisericii lui Hristos.

A revenit și fratele Ovidiu de la Bistrița. Limpede ca un izvor de munte, cu un cântec sensibil închinat Măicuței. Iar noi toți, ne-am unit vocile cântând Tu ai fost Aleasă/ Cerului Mireasă/ Duhului Altar și iubirii Har... Ceas de taină și de cea mai limpede lumină. Iar în afara bisericii, ardea un soare strălucitor. Lumea o cinstea pe Maica Domnului și bucuria parcă curge pe întregul pământ... dar totul nu avea să sfârșească aici...

Ora 22
De puține clipe raiul s-a liniștit. Pentru că noi astăzi am fost într-un rai plin de iubire, de cântece și de bucurie. Nu vă putem mărturisi în cuvinte, acum la câteva clipe după ce s-au încheiat evenimentele din Șirioara ce a fost în această zi pe acest loc binecuvântat de Dumnezeu. Totuși, să încercăm:
Ora 18.30- Cete de săteni vin spre sfânta biserică și se așează în genunchi în fața Icoanei Maicii Domnului Îndrumătoarea.

19.00 Începem paraclisul și evlavie este una deosebită. Ne rugăm și cântăm. Oamenii se strâng tot mai mulți. Vorbesc despre sfinți și despre vindecările prin credință. Nimeni nu mișcă, toți au lacrimi în ochi.
20.30 Cântăm pricesne.  Fiecare membru al cenaclului spune câte ceva. Oamenii încep să fie tot mai activi și mai plini de emoție. Se aplaudă și se cântă la unison.

21.00 Propun câteva cântece patriotice și atmosfera devine incendiară. Românii cântă din suflet. Este o atmosferă ideală pentru jertfă și iubire. Suntem parcă în rai și Ardealul este cântat dumnezeiește. Superb!
21.30 Sute de lumânări se aprind în fața bisericii. Sosesc pelerinii de la Nicula, după un parcurs de peste 60 de kilometrii pe jos. Vin d epe deal și noaptea le face sosirea cerească. Nu par a fi oameni, ci îngeri. Cântă pricesne. Sunt obosiți, dar au stare de transfigurare. Sute de oameni îi înconjoară. Parcă pământul își ține răsuflarea și sfinții au coborât printre oameni. Nu ne vine să credem ce vedem. Ei înconjoară biserica și continuă să cântă. De trei ori se dă ocol locașului de rugăciune, apoi intră în biserică și îngenunchează. Zeci și toți tineri. Cântă. Din inimă. Își dau tot  sufletul în cântare, iar noi părem răpiți la al treilea cer.


21.50 Cenaclul răspunde cu iubire și provoacă explozia de cântec: AM VENIT MĂICUȚĂ SĂ NE MAI VEDEM... Acum nimic nu mai e din lumea aceasta. Totul este divin. Îngerii au devenit oameni, iar oamenii îngeri. Cântă toată Șirioara, sau tot pământul românesc, cu strămoși cu toți. Totul din dragoste pentru Maica Domnului...
Mulțumim Măicuță!
Mulțumim Părinte Radu și doamnă preoteasă Ana!
Mulțumim îngerilor din Șirioara!

De acum sunt convins, că de aici începe RAIUL!