miercuri, 5 august 2015

SIBIU 4 AUGUST 2015- CONCERTUL VISELOR REGĂSITE

Noaptea era plină de mister. Reflectoarele ardeau la cotă maximă, microfoanele erau și ele încinse de glasurile sublime ale colegilor noștri. Andreea aduce parcă o altă lume, a îngerilor și a sfinților din închisori, atunci când intonează minunat CERNE DOAMNE LINIȘTEA UITĂRII-pe versurile seniorului Corneliu Coposu.
Acum stăm toți în picioare. JOCUL provocator a lui Nelu Ivan- piesă interpretată realmente divin- ne ridică pe toți în verticalitate, acolo unde ne este locul în istorie. Pentru neam, pentru părinți, pentru Cenaclul Lumină Lină care împlinește 6 ani... Of... Ce firesc și simplu scriem acum... 6 ANI!

Publicul sibian e din ce în ce mai viu... Închid ochii și ascult cântecul inedit al lui Alexandru: Mama! Fotografia mă surprinde vrăjit, cu cotul pe masă. Uimit... 6 ANI ne-au trebuit ca să ajungem la acestă vrajă. Nu vreau să lăcrimez. În față e multă lume... Nu vreau să-mi arăt emoțiile. Ar fi interpretate ca slăbiciuni, ori numai slăbiciune nu este delirul de a merge 6 ani pe drumurile țării... Înnebuniți de România și de istoria ei trecută. Haiducind cu cântece ca să mai găsim ceva frumos. Vreun patriot, vreun iubitor de Hristos și lumină lină...
... Sibiu... Cântăm lin... Romică, Sorin, Andrei... Vlăduț e și el lângă noi... Suntem toți... Se lasă noaptea... TRECEȚI BATALIOANE ROMÂNE CARPAȚII...Lumea exultă într-un stelar patriotic infinit... ardem... ne dăm drumul la voci... Inventăm cuvinte, le spunem și pe cele vechi, suntem fericiți...

Și apoi Părintele Petru aduce apogeul... Cântă din inimă... DE LA MARGINI O APOSTOLI... Și  noi preluăm: DOAMNE MILUESTE, DOAMNE MILUIEȘTE... Și Doamne, cât poate fi de frumos!
Încheiem cu NOAPTEA E STĂPÂNĂ-N VALE... Așa ca la începuturi... Totul e de fapt un nou început...

Maica Domnului îți mulțumim!