joi, 7 ianuarie 2016

A VENIT MĂICUȚA! SIBIUL A PRIMIT ICOANA! ȘI UN CONCERT DUIOS!


Pentru cei ce nu ați fost ieri la Sibiu, lăsăm fotografiile să vorbească. Și Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea, adusă de Ioan al Rusiconului la 1661 în Țara Românească, la Mânăstirea Mihai Vodă, iat-o din nou la Biserica Sfântul Ioan Iacob Românul de pe strada Dealului. Poate că ninsoarea de ieri, ca o amenințare de lumină, v-a dat gânduri controversate: Să veniți, sau să nu veniți la Icoană? Dar, dincolo de gândurile voastre, Icoana a venit! Să îi mulțumim frumos!

Ora 15 ne-a găsit pe toți acolo, pe strada Dealului. Cuminți, frumoși și mia ales calzi la suflet. Albul domina peisajul uman și urban. Părintele Petru în frunte. Părintele Antonio emoționat și liniștitor pentru noi. Părintele Iosif umil și plin de voioșie: A venit Icoana!- și murmurul a devenit cântec, până la un concert ad-hoc al Cenaclului Lumină Lină, de data asta format 90% din public. Cu poemele scrise de noi, de Mihai Enescu, cu orga împărțită frățește de Ștefan, Vali și Florin, cu vechi pricesne ce au răsunat până spre ora 21 în biserică. Și sute, sute, sute de oameni, care au curs ca valurile mării spre blânda Icoană.

La ora 19 a fost și o procesiune pe străzile laterale ale bisericii. La pas am mers cântând tropare și imnuri pentru Măicuța. Iar Părintele Adrian, la sosire, a vorbit atât de liber și de minunat despre rolul Născătoarei de Dumnezeu în eternizarea poporului român. Fabulos discurs și minunată lecție de sinceritate... Așa a fost ieri pe Dealului... Acasă la Maica Domnului...