sâmbătă, 9 ianuarie 2016

BINECUVȂNTAREA MAICII DOMNULUI ȊNDRUMĂTOAREA LA SIBIU



Trăim din nou bucurii sfinte prilejuite de marea sărbătoare a venirii Maicii Domnului Ȋndrumătoarea de la Mânăstirea Mihai Vodă din Bucureṣti. Aṣa cum frumos ne scrie părintele Cătălin Dumitrean in poemul  De ce Măicuţă?,,…desăvârṣirea renaṣte ȋn fiinţă / Și ȋngerii se aṣează pe gândul omenesc”, cu atâta putere de rugăciune, har ṣi binecuvântare am primit toţi credincioṣii de la părintele Adrian Beldian, de la părintele Colţea, de la părintele Petru, de la părintele Cătălin, de la părintele Iosif, de la părintele Antonio.
Ce simţim venind la ȋnchinare? Simţim suflarea cu bună mireasmă a Maicii Domnului care ne binecuvântează, ne tămăduim, simţim mai profund
nevoia de a mulţumi Domnului pentru toate binefacerile din viaţa noastră ṣtiute ṣi neṣtiute… păi cum să nu simţi aṣa când Maica Domnului era vie, reală, ȋn picioare ȋn spatele sfinţilor noṣtrii preoţi care cântau din tot sufletul ȋmpreună cu credincioṣii veniţi la biserică, pricesne ȋnchinate Stăpânei Lumii, Maicii Domnului Nostru Iisus Hristos, care ȋṣi ȋntindea Sfântul Ei Omofor peste noi toţi, ne ȋmbrăţiṣa pe toţi cu dragostea Ei, spunându-ne să avem nădejde, aici e multă credinţă.
Am fost din nou copleṣiţi de fericire sufletul nostru a devenit ca un potir din cel mai scump
cristal care s-a ȋnvrednicit a-L primi pe Hristos ascultând glasul preoţilor noṣtrii dragi.
Dragoste, iubire dumnezeiască, har ṣi spledoare ne inundă de ȋndată ce intrăm ȋn Biserica Sf.Ioan Iacob Românul de pe strada Dealului. Ne ȋntâmpină Măicuţa Ȋndrumătoarea noastră sfântă ȋmpreună cu toţi sfinţii, de ale căror moaṣte ne bucurăm cinstindu-le dupa cuviinţă.
Atât de mult har dăruieṣte Maica Domnului tuturor celor care o iubesc.
Mulţumim Măicuţă ṣi dăm Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!