vineri, 22 ianuarie 2016

SIBIU DRAG ÎȚI MULȚUMIM!


Cenaclul Lumină Lină a revenit la Sibiu exact la o lună distanță după ultimul mare concert susținut cu public la Sala A.S.T.R.A. Anunțata conferință a jurnalistului Dinu Criste, interesantă că provocare, adică liniștea început al prosperității, a atras în sală foarte mulți spectatori noi, la care s-au adăugat în mod evident și suporterii fideli ai concertelor noastre. Dinu Criste a fost degajat, interesant și cu multe note discutabile în expunerea sa, fapt ce a stârnit publicul spre dialog. I-am simțit pe oameni mulțumiți de ceea ce au auzit, fapt pentru care timp de mai bine de o oră s-au emis diferite judecăți despre viață, liniștire, succes, eșec și rolul credinței ortodoxe în activismul social al omenirii de astăzi. 

La ora 19.15 a început concertul. Puțin mai nonconformist decât de obicei, cu unele cântece mai puțin uzitate în timpul turneelor noastre. Cu Părintele Doru Gheaja într-un excelent raport de colegialitate, ca un sfetnic bun sau ca un părinte blând ce-și tutelează de acum cu emoție nepoții. Iar nepoții eram noi, cei care acum 30 de ani ne uitam la Cenaclul Flacăra și învățam de la sfinția sa marile cântece naționale: Așa-i românul; Tu Ardeal; Măi Ardeal, Ardeal; Colo-n munții Țebei etc.
Nelu Ivan a fost producătorul principal al părții întâi, și ne-am dat seama încă o dată ce înseamnă pentru public și pentru noi, să avem o chitară bună, dar mai ales mânuită cu atâta pasiune de colegul nostru. Fără dânsul ar fi foarte greu, și tocmai acest lucru îl determină pe Nelu Ivan să nu ne lase niciodată la bine și la greu. Chestiune de caracter, de frumusețe sufletească și mai ales de iubire.

Cu Vali, Florin și Ștefan Ion, tehnicul merge perfect. Iată o formulă redutabilă și rentabil de lirică. Trei mușchetari români de nădejde, suflete bune și pline de dărnicie. 
Publicul a simțit concertul și s-a prins în hora provocărilor noastre. Recitalul de final al Părintelui Gheaja a fost nu doar punctul de maximă emulație al acestui concert, cât mai ales o formă supremă de dialog și măiestrie artistică, dar posibilă numai și numai cu participarea tuturor membrilor Cenaclului Lumină Lină!
Sibiu drag îți mulțumim! Ne revedem peste o lună de zile. Și tot la A.S.T.R.A.