duminică, 13 martie 2016

ILENI-349! CONCERTUL CARE A ÎNTORS STRĂMOȘII ACASĂ!


La Ileni a strălucit cu putere soarele României Mari. După o noapte mirifică petrecută la Mânăstirea Brâncoveanu membrii Cenaclului Lumină Lină au ajuns la Ileni plini de duh și dor mărturisitor. Doamne ce dimineață superbă și ce concert minunat a urmat...Duhul adevărului ne-a făcut să ne limpezim gândurile în apa dulce a pricesnelor ardelene și să constatăm că încă mai există daci pe vatra românească. Dacii de astăzi, sunt nepoții luptătorilor din munți, căci la Ileni încă se mai simt urmele partizanilor verzi, oameni de geniu național, eroi care au sfințit cu sângele lor tranșeele demnității noastre sufletești. Și parcă îi simțeam acolo lângă noi pe cei din ceata lui Gavrilă, sau pe toți românii care au murit pentru sfânta cauză a iubirii de țară.

La Ileni totul a fost așa cum trebuia să fie. Membrii cenaclului s-au autodepășit în cântecele lor și au lăsat o speranță de mai bine localnicilor și tuturor celor care au venit să vadă cenaclul din alte localități. Iar Părintele Doru, Nelu Ivan, Andreea, Romică, Florin, Vali, Gabi, Sorin Popa, grupul de studenți teologicu frații Ion în frunte, și toți ceilalți cred care astăzi au semnat din nou cu iubire în catalogul istoriei naționale. Condica prezenței în sufletele oamenilor.
La Ileni neamul ceresc al românilor s-a reîntors acasă. Cei vechi au stat de vorbă cu cei de astăzi. Și toți au vorbit de o renaștere națională,de alungarea trădărilor de pe acest pământ și de ortodoxie, singurele căi prin care mai putem spune că mâine acest neam vă trăi. Mulțumim Ileni, oameni buni, români neîntinați și blânzi credincioși. Ne vom revedea curând!