vineri, 4 martie 2016

PĂRINTELE CĂTĂLIN: GENERAȚIA ”DEȘTEPȚILOR” ANTI-ROMÂNIA! CUM ARATĂ OMUL FĂRĂ ISTORIE”

Imagini pentru GENERATIA FACEBOOK
Știți, și uneori vă mai și îndoiți, citind texte de genul: ”Horea  a fost mason și a făcut parte dintr-o frăție vieneză”; ”Mihai voteazul nu a fost român”; ”Ștefan cel Mare a fost răzvrătit trupește și nedrept” etc. Dacă vreți este noua modă de a citi istoria, aparținând generație care vine din urmă, dar și a uneia ce-și întinde vârsta până aproape de borna a 50 de ani trăiți pe pământ, noul ”look” cum le place internauților facebook ca să-și prezinte vorbele în deja prea ciudatele ”socializări” pe care le practică.

Imagini pentru SMECHERImagini pentru PRIETENI LA GRĂTARAceastă generație facebook, nu are niciun Dumnezeu. Unii au început să se declare atei. Îi întâlnești zilnic pe internet. Adorm și se trezesc cu telefonul  Samsung sau Ipfone în palmă. Se simt datori să treacă România într-o zonă pur universală, fără identități, fără istorie și EVIDENT fără ortodoxie. Mai nou au prins gustul de a vorbi de ”averile popilor” și de a-și demonstra că le este imposibil ca să fie religioși câtă vreme moare și capra vecinului. Ei nu sunt filantropi, iertători, milostivi. Nu-și oferă averile și nic telefonul săracilor. La fel nici mașina din garaj. Dar aplică ”grila milosteniei creștine” atunci când vor să atace pe creștini. Adică sunt un fel de ”dascăli de morală”, care-ți arată ție, creștine, cum să te rogi, cum să renunți la mașina ta, cum să mergi mai rar la slujbe etc...
E generația poftelor. Izbânda lor este un grătar de cărămidă zidit în spatele curții. Baxurile cu bere, meniurile bine răsfoite în restaurante și evident ”drăgălașul selfie” sunt moduri concrete de a trăi cu frenezie până la mormânt. Căci, dacă Dumnezeu nu există ce rost are să crăpăm de foame? Mai bine să ne trăim viață.

Imagini pentru PUȘTOAICE ÎN FUSTIȚEImagini pentru GENERATIA FACEBOOKAceastă generație are și duioșie. Afecțiunile față de copii, au însă ceva ciudat. Când copilul își pune un tatuaj, sau face o prostie, sau scoate o înjurătăură, părinții, adunați laolaltă cu ”prietenii” încep a se distra: ”Ce nostim!”; ”Ce inteligent și ce distractiv!” Sunt de acord ca acești copii să se uite la MTV, să înțeleagă de mici cum se unduiește corpul ”divelor” care imită sexualitatea. Nu au nimic împotrivă ca pruncii să-și  cumpere haine de firmă, fetițele să poarte fuste scurte și ciorapi cu portjartiere. Nu contează că au 10 sau 12 ani, unghiile pot fi înnegrite și fondul de ten e aproape necesar. Totul sub acoperirea unui ciudat: ” Mie mama mi-a interzis așa ceva. Eu nu vrea ca copiii mei să suporte vreo frustrare!”

Despre Hristos mai nimic. Cine o fie El? Ce vrea de fapt El? Ce ne tot chinuie și încurcă planurile de distracție cu terorismul ”mersului la biserică”, cu ”măgăoaiele ăstea de biserici ce se tot ridică” etc?. Ce nevoie avem noi de biserici. Mai bine facem autostrăzi, pensiuni, piste de ski, saloane de cosmetică și încă vreo 4-5 hipermarketuri ca să avem de unde colecta E-URILE... A, ȘI SĂ NU UITĂM DE SPITALE... E nevoie și de ele... lA URMA URMEI, NUMAI DE ELE...