miercuri, 2 martie 2016

PĂRINTELE CĂTĂLIN VĂ RUPE CEVA DIN SUFLETUL SĂU!

DRAGI PRIETENI!
Cu Părintele Arhimandrit Dumitru Cobzaru-Cluj, la Sfântul Mormânt!
Aș fi putut să vă vorbesc între patru ochi sau să vă transmit mesajul meu și altfel. Am simțit însă nevoia ca să vă scriu, încercând să nu spun multe lucruri ci doar ceea ce sunt sigur că vă va intra direct în inimă. Vă rog doar să citiți și să considerați că ceea ce vedeți este un cuvânt pe care însuși Dumnezeu dorește să vi-l spună:
1. Vin vremuri grele pentru neamul românesc. Ne paște pericolul alienării ca etnie și ca destin dumnezeiesc.  De aceea, nu ratați fiecare întâlnire cu Cenaclul Lumină Lină. Sunt întâlniri istorice, această comunitate fiind printre puținele care mai militează pentru ortodoxie și românism.
2. Colegilor din cenaclul, le cer modestie. Considerați scena un loc al harului și nu al propriului nostru talent. Să nu vă simțiți nicicând neimportanți și neimplicați. Însăși prezența dumneavoastră acolo înseamnă o biruință. Performanțele tehnice și vocale nu au o mare importanță în a ne transmite propriul mesaj. Ați văzut că în orice condiții oamenii au primit cu entuziasm manifestările noastre.
3. Ținuta noastră pe scenă trebuie să fie una deosebită. Haina populară nu trebuie să lipsească la niciun concert. Noi suntem datori să ne exprimăm mesajul și prin veșmintele ce le purtăm.
4. Nu există comunități ”mari” și ”mici”. Fie că suntem în fața a 20 de oameni sau în fața a o
Pe Tabor, locul Schimbării la Față a Mântuitorului
mie de credincioși, implicația trebuie să fie aceeași. Fiecare suflet dobândit pentru neam și ortodoxie înseamnă o biruință pentru Hristos!
5. Vă rog să vă iubiți la fel de mult unii pe alții, comunicați din plin, fiți ca o familie și bucurați-vă pentru că nu suntem niciunul mai diferit decât altul. Dumnezeu ne-a vrut așa să fim, o familie de misiune creștină. Și, să nu vi se pară prea mult acest lucru. Voi, familiile voastre, doar în asemenea moduri veți avea parte de răsplata lui Dumnezeu. Suntem o mână de oameni inimoși, așa să rămânem până la sfârșit. Iar ”sfârșitul” să-l hotărască numai și numai Bunul Dumnezeu.
Al vostru, umil coleg, prieten și duhovnic
Părintele Cătălin Dumitrean