miercuri, 7 septembrie 2016

ULTIMĂ ORĂ: VISUL DE A FI ÎN BASARABIA SE ÎMPLINEȘTE!

Imagini pentru chisinau  MARE ADUNAREImagini pentru chisinau  MARE ADUNARE   Aseară la ora 22 am primit o veste deosebită, tocmai din Muntele Athos. la telefon era tata care se află acolo, într-un pelerinaj duhovnicesc. Mi-a spus că Părintele Păduraru, gazda ultimului turneu al cenaclului la Iași,prestigios redactor al Radioului Trinitas, se află la Chișinău și așteaptă urgent un telefon de la mine. L-am sunat și mi-a spus:
- Sunt pe cale să vă îndeplinesc visul. Trebuie chiar acum ca să confirm zilele de 29-30 octombrie pentru un turenu de două concerte aici, la Chișinău. Chiar acum sunt la sală și trebuie închiriată. Deci:
- Da, am răspuns de îndată! Este cea mai fericită veste, care vine de la Chișinău, prin Muntele Athos-adică de la Maica Domnului și ajunge la Sibiu. Vom veni cu cea mai bună garnitură.
- Chiar vă rugăm să veniți cu toți pentru că se implică oficial și Radio Trinitas și instituțiile noastre bisericești. O luăm ca o misiune oficială.
- Desigur, ascultarea e dincolo de toate, dar mai mare este fericirea de a cânta Basarabiei.

Dragii mei colegi,
   
Imagini pentru chisinau romaniaImagini pentru PĂUNESCU ȘI ION ALDEA TEODOROVICI   Știți că pentru Basarabia aș merge și în genunchi până la Chișinău. Acolo te duci ca la sora cea mai rănită și sărmană a poporului român. Cunoscându-vă dragostea de neam, încerc să vă cer un sacrificiu major, acela de a da alături de mine și această bătălie. Unii dintre voi sunteți cu probleme, alții poate aveți oarecare obligații de servici, de viață de familie, dar vă rog frumos, în calitate de prieten, de preot, de coleg, de om, faceți acum dovada absolută a prieteniei și jertfelniciei voastre și rânduiți-vă cum puteți ca să mergem în Basarabia. Dacă voi doriți și cereți ajutorul lui Dumnezeu orice se poate. Există soluții de orice fel atunci când vrei să faci ceva pentru Hristos și neam. 
Imagini pentru PĂUNESCU ȘI ION ALDEA TEODOROVICIȘi să mai știți că de acest mod în care veți jertfi timpul, sudoarea și talentul vostru vor depinde multe lucruri în viitor. Căci, iată-mă vorbind acum în numele lui Dumnezeu, și spunându-vă că Maica Domnului vă cere și ea ca să faceți gestul acesta. Restul, servici, obligații,, familie, le va rândui tot dânsa, nu vă preocupați cum, o să vedeți că toate se vor așeza de sus. Doar inima voastră de români și creștini adevărați să spună: Da!
Basarabia este examenul nostru suprem și este cota noastră de iubire pe care o dăruim fraților de peste Prut. Deocamdată cu Basarabia nu ne-am întâlnit decât liric, prin cântece și iubire mentală. De acum o vom avea față în față.
ACUM, PENTUR MINE ȘI PENTRU VOI VA FI O LECȚIE DE PRIETENIE SAU EXAMENUL DE AN AL PATRIOTISMULUI ȘI JERTFELNICIEI NOASTRE!
Concertele vor fi pregătite oficial la mare ținută. Nu ne putem prezenta cu jumătăți de măsură, mai ales că în față este și firma instituției noastre radiofonice și bisericești. 
Imagini pentru PĂUNESCU LA CHIȘINĂUEu mă voi preocupa să aveți o deplasare ușoară. Deja caut să văd dacă sunt zboruri pentru cei care se deplasează mai greu cu mașina, voi vedea și să avem mașini rapide, să împărțim drumul oprindu-ne prim Moldova la dus și la întoarcere. Și de aceea chiar  vă propun să vă luați și o două zile libere în plus, făcând din această deplasare un regal. Pentru Basarabia...
   Putem împărți timpul, kilometrii în mod rațional și de aceea, mă repet, tocmai am început să fac investigații, să caut soluții practice, să vă ofer tot ceea ce se poate, așteptând evident și soluțiile voastre. Orice, dar să fim împreună la acestă unică și desăvârșită chemare!


Vă mulțumesc!
Așa să ne ajute Dumnezeu!
AL VOSTRU
PĂRINTELE CĂTĂLIN