marți, 14 martie 2017

SFÂNTĂ IUBIRE DE NEAM LA COVASNA!



















Localitatea: Covasna -sâmbătă 11 martie, ora 17. Spectatori: circa 350 Atmosfera: incendiară, unică și 100% românească, peste toate concertele din ultima vreme. Noutăți: Piesa NE VEDEM DE ALE NOASTRE, interpretată de Nelu Ivan cu mult aplomb, găsind un larg ecou pozitiv în sufletele românilor covăsneni.Deasemenea, să remarcăm debutul lui Alexandru Barna voce; având o voce deosebită. Organizare: De nota 10, un sincer mulțumesc părinților Nicolae Hagiu și părintelui Ovidiu Măciucă, amândoi harnici și plini de dinamism natural ortodox.  Inedit: Copiii au fost incredibili, și parcă nu ar fi fost din secolul 21, atât de plini de energie națională și atenți până la ultima secundă a concertului cenaclului.



Mai este o oră până la concert. Fug cu Părintele Antonie, bun prieten de ortodoxie, la Paraclisul din incinta Spitalului Cardiologic. Sunt uimit de tot ceea ce văd. icoane, bănci, un altar impecabil de curat și o icoana Pantanassa autentică. Apoi mă reîntorc la biserică. Deja este plin de lume și concertul poate începe...
Prima este Andreea cu O MĂICUȚĂ SFÂNTĂ. Interpretarea este suavă și naște ecouri în rândul publicului. Deja lumea cântă la unison. Concertul se aprinde de duh. Romică cântă duios JOS SUB CRUCEA RĂSTURNATĂ, apoi Ovidiu e din nou surprinzător, cu o nouă priceasnă sensibilă și plină de învățături duhovnicești. Părintele Alexandru e tandru în interpretarea dulce a cântecului MAMA, iar Sorin Popa așează CĂCIULA  pe frunțile demne ale celor mai oropsiți români, adică a celor pe care tocmai îi avem în fața noastră, compatrioții din Covasna. Vlad e adorabil cu cântecul său despre dreptul la naștere a catedralelor și totul devine magnific.
Și apoi începe incendiul de energie românească. La cântecele patriotice pur și simplu toată lumea explodează și biserica se umple de lumină națională. Mai firești ca niciodată, mai români ca oricare alții, covăsnenii țin să ne ofere o lecție surpriză de iubire de neam. Tocmai ei cei care zilnic sunt asediați de interese și glasuri stărine neamului românesc. DUHUL LUI IANCU, TU ARDEAL, TRECEȚI BATALIOANE ROMÂNE și alte cântece naționale devin sarea și piperul unei seri magice, în care ne revendicăm dreptul de a fi stăpâni în propria țară sau în prea curata noastră nemurire. 
După trei ore de concert și clocot patritic suntem storși de orice vlagă, dar plini de lumină lină. Oamenii vin să ne strângă în brațe și să ne mulțumească. Iar noi îi privim în ochi și ne considerăm niște ilustri privilegiați ai sfintei misiuni românești. Mulțumim Covasna și nu te vom uita.
(MÂINE VEȚI PUTE CITI ȘI CRONICA CONCERTULUI DE LA ZAGON)