vineri, 14 iulie 2017

”Duminica 16 iulie cenaclul Lumină Lina în concert la Senereus”

”Duminica 16 iulie cenaclul Lumină Lina în concert la Senereus”

Imagini pentru senereuș muresDupă concertul susținut la Sighișoara, cenaclul bisericii ortodoxe române  ”Lumină Lină” din Sibiu, a cărui purtător de grijă este părintele Cătălin Dumitrean – un preot român de aleasă trăire creștinească, va onora invitația părintelui paroh Gabriel Stefan - Caraș  din satul Senereuș, comuna Bălăușeri, duminică 16 iulie 2017, începând cu orele 17.00 susținând un concert în biserica ortodoxa cu hramul ”Mihail și Gavril” , având loc o întâlnire de suflet în care cântecul, poezia, pricesnele, evocările unor momente istorice acestui jertfitor pământ românesc, se vor revărsa ca un balsam, ca o binecuvântare  peste inimile noastre însetate de cuvânt dătător de înălțare spirituală. 

Acești  iubitori de țară, de neam  și Ardeal, vor încânta prin poezia și cântecele lor evocatoare,  pe tot Românul, cum o fac de ani buni în multe alte sute de turnee din țară și străinătate. Poposind în această localitate, având acel drag  de a împărtăși iubitorilor de frumos, precum un balsam acel sentiment de iubire   avându-l ca ”port drapel Tricolor”, pe părintele Doru Gheaja  un tribun al Ardealul bucium.
 Drumul dinspre Bălăușeri spre Senereuș este asfaltat, așa că, invitația părintelui Gabriel Ștefan-Caraș  nădăjduim, va găsi ecoul scontat în inimile multora, animați de  acel răscolitor  dor și drag, de a trăi în frățietate și iubire de Hristos, o frântură de clipă binecuvântată un crâmpei de aleasă trăire  adresat inimii mândriei de a fi Român, într-o zi de duminică binecuvântată.
 Iar faptul că data de 19 iulie este ziua de naștere a părintelui Doru Gheaja, un OM de  aleasă trăire creștinească, îi dorim pe această cale viață lungă, sănătate, bucurii pe măsura inimii lui,  știindu-l aproape de neamul să cel românesc,  a cărui iubire de neam și de țară este demn de urmat pentru orice Român. La Mulți Ani părinte Doru Gheaja  
Vasile Luca