joi, 20 iulie 2017

ICOANA RAIULUI CU 33 DE SF. MOAŞTE ŞI MAICA DOMNULUI PANTANASSA DE ZIUA SF. PROOROC ILIE LA T.B.C.




În lucrarea sa de  mântuire, părintele Cătălin Ilie Dumitrean, alături de părintele Petru
Vamvulescu, de părintele Iosif Toma,  cu un fel de, radicalism în vieţuire,  care aduce a nebunie pentru Hristos, cu puterea de a înfrunta orice greutăţi, cu rugăciunea în gând  şi tăria de a răzbi în orice condiţii, chiar astăzi de ziua Sf. Ilie al cărui nume îl poartă a înfrumuseţat Sfânta Biserica cu Icoana Raiului! Da, o putem numi aşa cum s-a exprimat chiar sfinţia sa în cuvântul de învăţătură. Ea poartă pe lângă Sf.Acoperământ al Maicii Domnului, 33 de Sfinte Moaşte: Sf. Teodosie cel Mare, Sf.Ierarh Ioan Maximovici, Sf.Pantelimon, Sf. Ciprian, Sf.Ierarh Spiridon, Sf.Eferm cel Nou, Sf. Ierarh Nicolae, Sf.Ioan Rusul, Sf.Xenia, Sf. Cuv.Filofteia si mulţi alţii. Toate acestea sunt daruri de la Domnul pentru aleşii săi cei hotărâţi să meargă pe calea cea anevoioasă. La loc de cinste aşa cum se cuvine este Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pantanassa”  care mai stă câteva zile la noi. Mulţumim din suflet părinte
Cătălin, pentru toate Sfintele Icoane aduse în semn de recunoaştere a tradiţiei bimilenare a Ortodoxiei, anul 2017 fiind declarat Anul Omagial al Sfintelor Icoane.
       Poate ca în drumul său spre Cer, în carul cu foc, Sfântul Prooroc  Ilie,  a atins cu haina sa această  Biserica de lemn din curtea spitalului T.B.C.  din  Sibiu,  atât de dragă nouă, celor ce participăm aici la Sfintele slujbe;  lăsând şi aici, o parte a harului său….
       Astfel înfrumuseţată  biserica, ca o mireasă a lui Hristos, a fost plină de credincioşi. Ne-am încărcat din nou cu bucurie, i-am cântat cu toţii părintelui  Ilie Cătălin  “La mulţi ani”, l-am ascultat cu drag pe
părintele Petru mărturisindu-ne despre asemănarea dintre Părintele Arsenie şi Sf. Ilie,  afirmaţie pe care a auzit-o părintele Petru de la părintele Arsenie Boca de la Prislop.

Dăm Slavă Lui Dumnezeu pentru toate! Şi de aici, din lucrarea harului, vin şi celelalte daruri, cele aşteptate de nevoitorii care vin la închinare.