miercuri, 7 februarie 2018

COMUNICAT PRIVIND VIITORUL CENACLULUI LUMINĂ LINĂ

(VĂ RUGĂM SĂ DISTRIBUIȚI MAI DEPARTE ACEST COMUNICAT SAU SĂ FACEȚI TRIMITERE, DIN PAGINILE DUMNEAVOASTRĂ SPRE BLOGUL NOSTRU) 
Această perioadă, în care ne-am regăsit mai rar pe blogul cenaclului a fost una binevenită pentru reflexie. M-am sfătuit cu duhovnici importanți, am stat de vorbă telefonic cu principalii membri ai grupului, am ascultat doleanțele artistice și private ale fiecărui membru și cu ajutorul Maicii Domnului încercăm să tragem câteva concluzii și să dăm o nouă forță și organizare cenaclului.


MANIFESTĂRILE CENACLULUI LUMINĂ LINĂ
Vor avea trei tipuri de acțiuni cu caracter misionar-cultural:
1. Întâlniri duhovnicești
O astfel de acțiune presupune deplasarea într-o biserică de sat sau oraș, o conferință de maxim 45 de minute ținută de un duhovnic, închinarea la o Icoană făcătoare de Minuni și, eventual, un program de câteva pricesne interpretat de Părintele Cătălin. Prima acțiune de acest gen va avea loc duminică 11 Februarie la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Brașov- preot George Tătulea.

2. Concert în mediul rural cu temă creștin-patriotică
Se vor relua concertele care au adus satisfacții mari din punct de vedere sufletesc, de fapt idealul la care a pornit Cenaclul Lumină Lină la drum, acela de a se adresa oamenilor simplii, în medii rurale unde este secetă de astfel de evenimente.
Cenaclul va fi format dintr-un grup de minim 5-6 persoane. Concertele se vor desfășura în biserici și vor avea circa 1.1/2 h- 2h. ca timp de derulare. La aceste concerte sunt așteptați toți membrii cenaclului. Pentru că organizarea deplasării să se desfășoare cât mai bine, membrii cenaclului sunt rugați ca în fiecare zi de luni să confirme venirea sau absența la aceste acțiuni. Astfel ei vor lua legătura doar telefonic (nu prin internet) cu părintele Cătălin și vor confirma prezența sau absența. În urma confirmării prezenței,până în ziua de miercuri se va alcătui programul concertului.
Primele astfel de manifestări vor avea loc la 
DUMINICĂ 25 FEBRUARIE-GALEȘ ( lângă Săliștea Sibiului) ora 15 
BISERICĂ DUMINICĂ  4 MARTIE BOGATA (RUPEA) ORA 15 BISERICĂ

3. SPECTACOLE MARI
Vor avea caracter ocazional și se vor desfășura în mediul urban,de preferință în sălile Caselor de Cultură. La aceste concerte, dat fiind faptul că ne vom adresa unui public mai pretențios, vom încerca să prezentăm toată echipa cenaclului, programul urmând a fi unul bine gândit și structurat pe paliere semnificative  actului artistic și misionar-creștin.
4 DEPLASĂRI ÎN MUNTENIA, MOLDOVA SAU STRĂINĂTATE
Toate aceste acțiuni, în cazul în care vor veni invitații concrete, vor fi semnalate din timp și analizate pentru a se da sau a nu se da curs invitațiilor.

CONCLUZIE
 La întocmirea acestui proiect am ținut seama de dorințele firești ale celor care alcătuiesc în acest moment Cenaclul Lumină Lină de a-și continua misiunea  creștină, dar în același timp am avut în vedere și necesitatea de a nu se pune în umbră obligațiile sociale și de familie.
Cenaclul Lumină Lină este o sărbătoare a sufletului și așa trebuie să rămână. Un adevăr care ne împlinește, o jertfă de sine pentru care vom avea răsplată în Împărăția lui Dumnezeu.
PĂRINTELE CĂTĂLIN